Thursday, 26 April 2012

Pressure...

I found this T-shirt in Oxford at Easter and simply HAD TO bring it home for Our Boy...
Just sending a thought to all those getting ready for exams these days!

Our Boy is preparing for his IGCSE exams which will start 10 May and carry on till 20 June.
It is a different system to how we did our exams back in the days. We used to have full day exams from 9 in the morning till late in the afternoon. Here their exams are rarely more than 2-3 hours and the various component in a subject is divided up, so within a subject like English you will have a grammer component one day and a literature option a second day. All in all he will be having about 20 exams before he is done... So, only a couple of more weeks of school, then the exam period starts and that is the end of the school year...!

We then have two more years of school while he is doing his A-levels and going to University. To be honest, I find it confusing trying to keep up with the changes in the school systems and what the various exams mean and involve.

I am glad it all seems to make sense to Our Boy and he is on top of it...!

5 comments:

 1. Kjenner litt på det at jeg er litt glad for at det ikke er meg som skal ha eksamen i flere uker.. :O)

  Men den t-skjorten var bare super!!

  Jeg har en stor plakat der det står;
  Keep Calm and Carry On

  Det er en favoritt :O)
  klem Fredrikke

  ReplyDelete
 2. Det er jo det som betyr noe, at The Boy vet hva han driver med og har kontrollen så får heller mor slippe litt taket. Jeg har for lengst gitt opp å følge mine døtre, den ene med tall og revisjon av store selskaper og Studenten med analyser av den politiske og økonomiske situasjonen i Tyrkia osv....

  Men det er jo kjekt å se at ungdommen vil noe og at de er villige til å gjøre det som trengs for å oppnå det.

  ReplyDelete
 3. Skolesystemet forandrer seg her også, ingen som klarer å følge med. NÅ heter det ikke engang klasser, ungene begynner ikke i første klasse, men går på først trinn. skjønner ikke helt poenget med å endre ordene så lenge resten er likt. Men de går jo ikke i klasser, men i grupper og har kontaktlærere og ikke klasseforstandere. Det er så langt jeg i min barnløshet har kommet. For ikke å snakke om at man ikke har vekttall lenger og ikke har avdelinger på juss-studiet osv osv ... :)

  ReplyDelete
 4. Takk for koselig kommentar på min blogg :)
  Lykke til med eksamen for sønnen din. Det høres faktisk litt bedre ut å ha eksamenen delt opp slik som du beskriver her.
  :)
  Jeg gikk på kveldsskole for noen år siden og tok regnskap og vi hadde 6 timers eksamen. Jeg ble plutselig ferdig etter knappe 3,5 time og ble veldig urolig for at nå har jeg gjort masse rart og feil. MEN, jeg regnet over oppgavene en gang til og det gikk bra. huttetu, den følelsen av å bli fort ferdig var ikke helt god altså...

  god helg :)

  ReplyDelete

Pinterest