Monday 13 December 2010

"Kongepjolter" - Royal Highball


I am back after a lovely long pre-Christmas weekend in Norway.
It was great seeing friends and family in Halden and Oslo and to bring back some Scandinavian Christmas spirit as well as our Christmas dinner (pinnekjott, mmmm)! And it wasn't too cold, down to -15 only...

Like everywhere else, friends and family gather in these days of anticipation to enjoy seasonal food and drinks and I was treated to many lovely meals and tasty drinks. 
You are all so generous and loving.
I feel very blessed and miss you all.

Just thought I would share a tip for a great festive drink with long roots in Norway. I was introduced to it by my best friend back home many years ago and I have taken the liberty of translating it to "Royal Highball" (Kongepjolter).
Although, I don't like brown liquor (ie cognac or whiskey), this combination is absolutely delicious.
Word of warning - please beware - it is very potent stuff!

You need Cognac and Champagne.
Over a couple of icecubes, pour one centiliter of Cognac in a class and fill the rest with Champagne.
That is all there is to it.

It is the stuff that stories and legends are made of...

;-)

I am now off to the office Christmas Party
- I wonder if they are ready to be introduced to Royal Highballs too!

7 comments:

  1. Det høres så herlig ut med en helg hjemme, jeg er skikkelig sjalu nå. Og pinnekjøtt!! Det er like før jeg begynner å grine her.

    Kongepjolter ja - har du prøvd den trønderske varianten? Hjembrent og to tabl alka seltzer. Du kan jo ta i litt brandy også for fargens skyld. Ha en fantastisk uke.

    ReplyDelete
  2. Så kjekt å hørra at du har hatt ei så fine helg hima!

    Håpe du ellers har ei fiiiin førjulstid :o)

    klem

    ReplyDelete
  3. Ja, jeg slår et slag for å gjeninnføre pjolteren som "high fashion"! Dette er jo det våre besteforeldre drakk! Blir helt nostalgisk av å tenke på det. Men det var vanlig pjolter da, veldig sjelden sjampis i glassene. De var vel glad til om det var originalvarer fra polet også... :)

    Catje

    ReplyDelete
  4. Så koselig med en svipptur hjemom før jul:-)
    Jeg er fremdeles på fjortisstadiet når det gjelder alkoholholdig drikke, og liker best sånne klissete, søte drinker.... Men kos deg med kongepjolteren:-)

    Klem

    ReplyDelete
  5. Ååå som det høres kos ut :)

    Jeg ble introdusert for kongepjolter av en venn.. Elsker Champagne, men ikke overvettes glad i Cognac.. Men kombinasjonen er bare helt kong - og farlig farlig :)

    Enjoy!

    Klem fra Tove

    ReplyDelete
  6. Kongepjolter skal jeg prøve neste gang vi har muserende vin..jeg liker heller ikke brun drikke, men siden du går god for denne varianten, må den jo prøves.Så kjekt at du hadde en fin tur hjem til Norge og ikke minst at julemiddagen er i boks.

    ReplyDelete
  7. Hei på deg;)
    Denne har jeg hørt snakk om men aldri prøvd...er selv ikke glad i det brune, men den høres frisk ut;)
    Håper alt står bra til hos deg og at juleforberedelsene går som de skal;)
    Ha ei fortsatt god uke og klemmer fra meg;)

    ReplyDelete

Pinterest