Tuesday, 6 March 2012

Tried and Tested: Marzipan Filled Apples


I can't eat raw apples as I tend to have an allergic reaction to them - my mouth swells and it is rather scary. It doesn't matter if I peal them or buy organic apples. But I can eat them cooked. Whatever I react to seems to vanish in the heat.

Clearing out the fridge I found some marzipan left over from Christmas which was still within the consumption date, but really needed to go.
I simply cored some apples and filled the hole with a piece of marzipan and put them in the oven (180 degrees) for about 20 mins (I think).

Ok, they were not the prettiest to look at, but OMG were they yummy!
If you want to go all out I could imagine some nice vanilla icecream, a dollop of whipped cream or custard would be nice.
But to be honest, they didn't need anything else, in my opinion.

14 comments:

 1. Samboeren min ELSKER marsipan og vi kan lage den selv med Sukrin så slipper vi sukkeret. Og mandler er jo bare sundt. Og et eple i ny og ne er jo ikke den verste utskeielsen. Dette MÅ jeg bare prøve!

  ReplyDelete
 2. That sounds amazing! Must try it out ... BTW apparently the allergically reactive element in many foods is "denatured" by cooking, so that's probably what's happening with the apples ... it's the same for me with eggs, why I can eat baked goods but can't "do" breakfast fry-ups!
  Have a great day!

  ReplyDelete
 3. Hos oss har vi aldri marsipan til overs, den forsvinner nesten før den kommer i hus.... med det går jo an å kjøpe til formålet og det der hørtes helt nydelig ut for marsipan- og fruktelskere.....

  ReplyDelete
 4. Jeg er heller ikke god på rå epler, blir sur i magen av dem, men disse ser jeg at jeg hadde tålt utmerket!!
  Ha en fin ettermiddag, klem fra mæ;)

  ReplyDelete
 5. I belive you !

  Dette hørtes spennende ut, eple og marsipan...wow, hvor i all verden fikk du ideen fra?

  Ønsker deg en fortsatt god uke :)

  ReplyDelete
 6. Hei Mette. Jeg sjekket ut tomtene dine og sånne lager vi også, men de er holdbare så liten stund, men kjempegode. Disse som vi legger i olje er helt tørre og fra Italia og holdbare i evigheter.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det har du faktisk helt rett i, men her i huset forsvinner de i lopet av noen dager nar jeg lager disse soltorkede tomatene, sa det er jo ikke noe problem med holdbarheten... :-)

   Delete
 7. Både høres og ser himmelske ut! Fikk vann i munn her jeg sitter. Skal absolutt prøve denne varianten. Takk for tips!

  Akkurat nå skulle jeg ønske jeg var i England, hvor dere har kommet litt lenger mot vårtemperaturer enn her. 2 grader, vind og sludd er ikke fristende. En fin dag å være inne i. Tror jeg skal fyre litt på peisen.

  Håper du har fine dager.  AW

  ReplyDelete
 8. Hei Mette.:))

  dette så ikke dumt ut..))

  deilig med vår..I dag har vinteren kommet tilbake til Oslo...i skrivende stund snør det her..))
  Men sånn er det jo alltid, mars er mars..))

  ha en fin dag..)

  ReplyDelete
 9. ps. du vet at du har aktivert "vis ordrebekreftelse" for å legge inn kommentar på din blogg ? har du det med viten og vilje skal jeg ikke bry meg, men det er så mange som ikke er klar over at de har det på egen blogg...er jo ikke der vi kommenterer..))

  klem

  ReplyDelete
  Replies
  1. hei pa deg,
   Ja, jeg vet jeg har det og vil slettes IKKE ha det! Men jeg far det ikke bort. Har provd alle mulige velmenende rad, men intet funker hos meg. Har ogsa vaert i kontakt med Blogger, men forsatt ikke fatt noe skikkelig svar. Jeg jobber med saken, sa jeg haper a fa det bort! Har du noe godt rad, sa tar jeg det gjerne! Jeg kan nemlig ikke se at jeg har en slik avkryssingsboks som gjor at jeg kan slippe det tullet... Jeg gir meg ikke! :-)

   Delete
 10. Nam nam.
  Så flott at du kan spise epler på denne måten. Vi snakka faktisk om epleallergi ved lunsjen i dag etter å ha oppdaga at en ny smoothie reklamerer med "eplefri". Så det er tydeligvis mange som har det som deg.

  ReplyDelete
 11. I feel about apples the same as you, and I love baked apples, but I have never thought of marzipan. Great idea!

  ReplyDelete

Pinterest