Wow! What a day!
This seems to be the year for surprise parties as yet another of my friends were shocked to find a
surprise birthday party in her house!
She had no idea what was going on as she had been whisked away yesterday for a spa weekend by her aunt. Upon her return this afternoon, she was shocked to find the house filled with about 60 family members and friends who wanted to celebrate this lovely lady. Even her mother had come from Iran to surprise her! She couldn't believe her eyes!
Very emotional it was for everyone.
We were treated to amazing Persian food cooked and brought by professional caterers from London.
Several of her friends had made cakes.
Most cakes in England are often decorated with icing, but she doesn't like that so I baked her the two
Norwegian birthday cakes pictured above.
This is the easiest failsafe recipe which my mother's cousin gave me over 30 years ago:
Whisk well 5 eggs and 150 gr sugar
Add 150 gr flour and 1 tsp baking powder
I also add 1 tsp vanilla sugar, but that is not necessary.
Lille Persille suggested some time ago to put the eggs in warm water before whisking them to ensure the sugar and eggs absorb more air.
It works.
Bake in a lined tin at 160 degrees for about 45 mins.
The trick is to start with cold oven.
Fill with fruit or jam and whipped cream.
But look at these chocolate cakes somebody else brought! I have got to get the recipe....!
NAM NAM i love cake! hehe
ReplyDeleteså herlig ut!
Jummi! Her fikk jeg masse tips for å lykkes med bløtkaken! Må innrømme at det er noe av det verste jeg kan bake - blir jo alltid mislykket; flat og småbrent. Men jeg skal forsøke med varme egg og kald ovn, så får vi se :-)
ReplyDeleteEllers så må jeg innømme at jeg ble rørt her jeg satt og leste om overraskelsespartyet, jeg og. Flott familie og flotte venner!!
Ha en fin uke! klem
Wow! Ser ut til at hun fikk en super dag:) snille venner&familie hun har som ordner i stand for henne. Kakene så fristende ut - og fint du fikk bruk for tipset!
ReplyDeleteKaken på nederste bildet ser ut til å være dekket med modelleringssjokolade som jeg har skrevet om tidligere-det må du sjekke ut:)
*Ha en strålende dag*
Gry - denne blokakeoppskriften er idiotsikker! Helt sikkert!
ReplyDeleteDet er faktisk ikke modelleringssjokolade. Hun sa hun bare hadde brukt 70% sjokolade som hun smeltet og la ut pa bakepapir og loftet av for den var blitt helt stiv... kan ikke helt se at det gar, men man kan jo prove. Hun pastod at det var hennes forste forsok!
For et herlig selskap det måtte blitt. Så mange gjester og så en overaskelse på toppen. Herlig.Ønsker deg en fin ny uke.
ReplyDeleteKlem
Å, nå frister du IGJEN - på en mandag! Men tusen takk for "idiotsikker" sukkerbunnoppskrift! Skal jammen prøve den til 17.mai:-) Ellers er det snart høysesong for bursdager her i huset, så kom gjerne med flere oppskrifter (selv på en mandag...)
ReplyDeleteHa en fin uke!
Klem