Wednesday 30 November 2011

Christmas Preparation Success!

I am so happy 
- our Christmas dinner has been secured!
And it isn't even December yet....!

:-) 

I normally go to Norway at some point before Christmas, but this year I won't be going and this would mean that we wold be in 'trouble' regarding our Christmas dinner as I normally bring over the distinctly Norwegian dish of 'pinnekjøtt' (steamed, dried, cured and sometimes smoked ribs of mutton or lamb).


So, we were consoling ourselves to perhaps having (for us) the second best - 'ribbe' (pork belly with the bones) instead...


But in London you find 'everything' under the sun!

I came across the Scandinavian kitchen and they have pinnekjøtt!
And all sorts of Scandinavian foodstuff!
And they sell online and deliver for free (!) which is a blessing since I was planning a trip to London either!

So, we are 'safe'!
Ok, it is even more expensive than in Norway, but as a one off it is acceptable.

I suddenly feel I am so on top of the preparations for Christmas even though little else is in place...!

Better get on with it!

:-)

3 comments:

  1. A small wourld.... Nå er det nesten ikke den ting vi ikke kan handle på nettet, men du og du så praktisk.

    ReplyDelete
  2. Akkurat når det gjelder prisen på selve julemiddagen hadde jeg vært villig til å betale ganske mye for å få tak i det jeg vil ha :) Jeg er veldig glad på dine vegne at du får skaffet julemat. Jula blir liksom ikke det samme uten maten! Her er lammerullen ferdig allerede og det ligger kjøtt til graving i kjøleskapet og ingredienser til medisterdeig er kjøpt inn, så her går det slag i slag framover!

    ReplyDelete
  3. Heldiggris! Jeg har feira jul i Hellas de siste 20 åra, og vi har laget vår egen hyggelige tradisjon med ribbe. Pinnekjøtt er imidlertid langt å foretrekke! Det jeg savner mest er imidlertid kålrabi!

    ReplyDelete

Pinterest