I didn't have the challenge in mind when I made this dessert last night, but just wanted to use up some leftovers from Christmas.
It ended up being sort of a mix between two traditional Norwegian desserts ("multekrem" & "riskrem").
During my childhood my aunt in Finnmark (north of Norway) would send us (in the south east of the country) a package ever year with the most amazing frozen fish and cloud berries. Cloud berries didn't grow in our part of the country so this was a real treat.
Think there must have been some sort of special delivery service as the fish and berries actually arrived still frozen!
Anyway, I digress - back to the dessert:
Cloud berry and Porridge Dessert
- Whip 3 dl of whipping cream
- Add 3 generous tbsp of cloud berries or cloud berry jam and (I can only get this from Ikea here in England)
- Add 3-4 generous tbsp of cold leftover porridge
- Mix well and serve with gingerbread cookies
Mmmm..... Interessant blanding!! Det høres godt utnår jeg tenker på det!! Jeg prøver å legge vekk jula mht mat..... Det var deilig å kose seg men nå er det slutt!! AnneK:-)
ReplyDeleteSå spennende! Må prøves ut en gang:-)
ReplyDeleteMåtte forresten le da jeg leste innlegget ditt. Har nemlig en svigermor i nord som driver og sender både frossen fisk og multebær:-) Den ene gangen da hun sendte det med min kjære hjem til Bergen, ble det store forsinkelser i sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Sikkerhetsvaktene lurte nemlig fælt på hva disse skumle greiene som nordlendingen hadde i bagen var. Så nordlendingen måtte tømme hele bagen og åpne alle glass og bokser med frossen lever, rogn og multebær for nærmere beskuelse og forklaring:-)
Det der så godt ut for en desperat stakkar som for tiden nekter seg selv å spise søtt (unntatt leftovers fra ungenes lørdagsgodt, for det sorterer under gjenbruk). Vi fikk multene fra Flatanger i Trøndelag, fra mormor. Men ikke per fly, hun hadde dem i kofferten når hun kom til jul.
ReplyDelete