Thursday, 20 January 2011

Tried and Tested: Semonlina Cake with Blueberries


Semolina seems to be an old-fashioned ingredient not used much anymore. I use it for porridge/dessert or to coat roasted potatoes in to ensure they crisp up the outside of the potatoes and soak up all the (naughty but) nice oils/butter. 

Now that we can almost 'smell' the weekend here is my suggestion for a nice and slightly crunchy semonlina cake with blueberries. It is a slight variation on a cake I found inI make these muffinlike cakes in my silicon muffin tins (I have two types - one with heart shapes and one that gives small bundt cakes), but you can make it as one larger cake, too.

175 g sugar
2 eggs
150 g butter (softened)
150 g flour
1 pinch of salt
75 g semolina
Blueberries

Beat egg and sugar together and mix in the butter
Mix the dry ingredients and add to the wet.
Pour into your tins which you may have to butter and perhaps add some breadcrumbs to avoid the cake sticking unless you use silicon tins.
Press the blueberries in the dough.

Bake in the centre of the oven on 200 degrees for about 20-25 mins

PS: No more bumps in the night - things seem to have settled - and
I CAN SLEEP! 
Yeah!

;-)

11 comments:

 1. Åh, både ser og høres deilig ut, men jeg skal ikke spise så mye kake for tiden, så jeg må bare glemme alle disse deilige oppskriftene dine! Godt å høre at de mystiske lydene forsvant!

  Catje

  ReplyDelete
 2. Nå ble jeg sulten. Jg har frosne blåbær i fryseren også når jeg tenker meg om. Hmmmm.

  Det er rart at det kun er lyder om natten i rommet. Skjer det ikke om dagen også? Det kan jo være trebjelker eller noe sånt som strekker på deg. Eller også tusser inne i veggene. De har vi mange av her. ;)

  ReplyDelete
 3. Hei Mette
  Nam, dette så virkelig godt ut! Jeg også har denne kokeboken, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har sett så mye i den… og tusen takk for oppskriftene. Naan brødet så også veldig godt ut :) Håper du får sove fremover og at det ikke gjentar seg :) hihi, litt skummelt… Ha en fin fin torsdag, klem fra Mette

  ReplyDelete
 4. Mmmm, det så godt ut. Er hjemme, syk og uten matlyst, men nå skal jeg tusle bort til kjøleskapet og se om noe frister. Har ikke gode kaker, men...

  De ulydene var skumle saker, godt det har gitt seg. Jeg tenkte det kanskje kunne være lyder fra treverk som beveger seg...

  ReplyDelete
 5. Tusen takk for hyttekjøkkenskryt!!
  Klem og kos deg med den fristende baksten!!

  ReplyDelete
 6. Så søte de små kakene, jeg har også to ulike slike former, de skal jeg forsøke i helgen, takk for tipset. Og det beste av det hele er at vi har bestillt en helgetur til London i mars...gleder meg så veldig;))

  ReplyDelete
 7. De här ser helt underbart goda ut, är semolina mannagryn eller något mjöl? (jag har aldrig hört det ordet) Hur blev det i kakan?
  Kram

  ReplyDelete
 8. Hei Nellie,

  Ja, semolina eller semulegryn som vi sier pa norsk heter mannagryn pa svensk ;-) Den gjor kakene litt 'crunchy' - litt mere a bite i for a si det sann.

  Wilhelmine - sa moro at dere skal til London! Alltid mye a oppleve der!

  Forovrig fortsatt helt tyst og normalt fra rommet ;-) Pa mandag starter malearbeidet!

  klem Mette

  ReplyDelete
 9. Hei Mette.
  De kakene så jo farlig fristende ut da :)
  Kaffekrusene har jeg kjøpt på vakkerthjem.no, der har de mye fint ;)
  Ønsker deg en trivelig helg.
  Klæm Susanne

  ReplyDelete
 10. Så godt det så ut!!
  Og takk for mange koselige kommentarer hos meg i det siste!!:-) Setter jeg veldig stor pris på! Og så moro med flere bokserier av Mc Call Smith da, de må jeg sjekke ut. Mannen bodde jo 3 år i Edinburgh da han studerte, så kanskje han må ta en titt på dem også?!:-)

  Ha en strålende helg!
  Klem fra størstepia

  ReplyDelete

Pinterest