Sunday 26 September 2010

Tried and Tested: Chili Problem Solved!



A couple of weeks ago I wrote about my dilemma with all the chillies in my garden. Three plants have given us an abundance of chillies and there is just so much you can use in your food!
I was therefore delighted when Fru Tunheim posted this recipe for "Sweet chili sauce". Particularly since Our Boy just loooooves Sweet Chill sauce!
Strange I didn't think of this myself, actually...

So here it is in English, the super simple, but really jummy
Sweet Chili Sauce
which goes really well with any meat dish
(have a look at Fru Tunheim's blog for the recipe in Norwegian).
Mine is a very slightly modified version with more peppers and chillies and less sugar 
(I always do that...):

Clean and run in a blender
3 red peppers
12 red chillies

Add 300 grams of sugar
1.5 dl of white wine vinegar
and bring it all to a boil for about 10 mins.

Add 2-3 tsp of gelatin powder and some lemon/lime juice
Bring to the boil for another minute.

Transfer it over to clean jars.

Thanks Fru Tunheim for the inspiration!

I brought some as a welcome present to our new neighbours.
I hope they will like it.
It sure has gone down a storm in this house!


10 comments:

  1. Så bra at du fikk brukt chilliene og at dere likte sausen...

    ReplyDelete
  2. Wow. Det var avansert matlaging det. Sikkeret godt da. Jeg gjør det saamme som du. Kutter ned på sukkermengden. Ønsker deg en fin kommende uke.
    Klem

    ReplyDelete
  3. Mmmm. Vi bruker masse sweet chili, Selv barna liker det kjempegodt. Nydelig til stekt kyllingfilet og nudler...

    Jammen er du flink :)

    Nyt søndagskvelden og den nye uka!

    Klem fra Tove

    ReplyDelete
  4. Det var lurt å lage den selv!! Da vet du hva som er i den. Tror du ikke det er mulig å legge chiliene på olje for å beolde dem lenge?? Jeg sådde også chili i vår, det komm ikke en!! spire...... Noe må ha gått feil. Ha en fin mandag!! AnneK:-)

    ReplyDelete
  5. Takk AnneK, DET var jo ogsa et fint forslag til chili-mengdene vare! ;-)
    Jeg sadde ikke vare denne gangen - kjopte "ferdige" planter som jeg plantet ut og de har fatt minimalt med stell, men mye sol (nar vi har hatt sol, da).

    ReplyDelete
  6. Mmm, chili er godt.
    Og ang kjolen, he he... Tror ikke jeg blir å strikke en med det første. Er ikke blitt så dreven ennå. Men hvem som vet. Kanskje en dag...
    :) Susanne

    ReplyDelete
  7. Hei du!
    Tusen takk for hyggelig kommentar og følge! Jepp, hekleverdenen har jeg entret med brask og bram, og liker den allerede myyye bedre enn strikkeverdenen! Kan bare strikke frem og tilbake nemlig, og det blir litt kjedelig i lengden når det mest avanserte jeg kan strekke meg til er striper.

    Her hos deg var det mye god lesning, for ikke å snakke om deilige oppskrifter! Ostekaken med oreokjeks høres ut som to supergode ting som har gått opp i en høyere enhet. Jeg skal lage!
    Chilisausene høres også digg ut. Nå ble jeg sulten, det blir jeg alltid når leser om mat. Slenger meg med som følger, jeg, og ønsker deg en fin mandag!

    ReplyDelete
  8. Heisann!
    Ja eg e fornødde vettu, og det ser det ut så du har maaange grunner te å værr og ;o)

    Flotte oppskrifter og bek fra Norge gitt!!!

    Kos deg masse!!!
    Klemz fra Vestlandet :o)

    ReplyDelete
  9. This looks great Mette! I LOVE the sauce but have never had enough chilis at one time ... now to go out and buy some!

    ReplyDelete
  10. Hei og tusen takk for koselig kommentar hos meg, Mette.

    Jepp - blir nok pinebenken en stund til. ;)

    Sweet Chili Saus skal nå prøves ut!!!

    Ha en fortsatt fin uke!!!

    Klem fra
    Marianne

    ReplyDelete

Pinterest